Tiedote 5.1.2021

Niinu Agility Sportin viikottaiset ryhmävalmennukset ovat tauolla sunnuntaihin 10.1.2020.

Noudatamme toiminnassamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Osa ryhmävalmennuksista, kursseista ja vakiovuoroista jatkuu normaalisti. Ilmoitamme niille henkilökohtaisesti, joiden valmennukset kyetään järjestämään viranomaisten ohjeistuksia noudattamalla.

Kysy mahdollisuuksia yksittäisiin tunteihin ja omatoimivuoroihin asiakaspalvelustamme.

Valmistautuminen harjoitukseen

Oletko osallistumassa koulutukseemme ensimmäistä kertaa tai onko edellisestä kerrasta jo aikaa? Tässä onnistuneen koulutuksen tueksi tietoa valmistautumisesta ja saapumisesta koulutukseen. Muistathan, että olet aina tervetullut tutustumaan tiloihimme ja toimintaamme etukäteen.

Harjoitustilat

Niinu Agility Sport -areena tukee onnistumisen elämysten saavuttamista. Käytössä on lämmitetty, kooltaan 1440m2:n halli, jossa kahvio- ja wc-tilat ovat sisätiloissa ratakentän vieressä. Kesäkaudella on käytössä viilentävä ilmastointi. Saltex©-keinonurmi tarjoaa tasaisen pidon ja vaimentaa askelista ja hypyistä aiheutuvien iskujen vaikutusta. Joustokerroksena keinonurmella käytetään eläinystävällistä korkkia. Hallissa on turvalliset Galican Intercan- ja Smart-99®-esteet ja sekä SafeGrip®-avotunnelit. Kentät ovat avonaisia, eikä niissä ole vauhdikkaampia harjoituksia haittaavia tukirakenteita tai esteitä.

Pääsääntöisesti käytössä on kolme koulutuskenttää, mutta niitä voidaan jakaa myös useammaksi pienemmäksi harjoitusalueeksi. Hallin päädyssä on odotustila ja korotettu kahvio, jossa on mahdollisuus nauttia kahvia tai keittiön mikrossa voi vaikkapa lämmittää omaa välipalaa. Odotustilan yhteydessä on WC:t, käytössä on myös inva-WC.

Erinomaiset ulkoilutusmahdollisuudet

Valmennuskeskuksen pihalta pääsee suoraan ulkoiluttamaan koirat metsäpolulle. Kuvassa on merkittynä viheralueita, joissa voit käyttää koiraa tarpeillaan ja huolehtia alku- ja loppuverryttelyjen tekemiset rauhallisessa ympäristössä. Pyydämme huomioimaan muut käyttäjät ja vuokralaiset, ja huolehtimaan ettei koirasi tee tarpeitaan pysäköintialueelle, kulkureiteille tai pihan välittömään läheisyyteen.

Sijainti ja saapuminen harjoitukseen

Valmennuskeskus sijaitsee Kehä III varrella Espoon Juvanmalilla. Hallin osoite on Läntinen teollisuuskatu 18, Espoo (katso kartta). Hallin omalla pihalla on ilmainen paikoitustila osallistujille. Ratakentällä treenaavat voivat pysäköidä autonsa pääsisäänkäynnin läheisyyteen. Tekniikka- ja takakentän käyttäjille parkkitilat sijaitsevat rakennuksen päädyssä. Parkkitilat on ohjeistettu paikanpäällä kyltein. Julkisen liikenteen yhteydet ja aikataulut löydät reittioppaasta.

Ratakentän sisäänkäynti johtaa odotustilaan, josta löytyy odotus/keittiö- ja wc-tilat. Tekniikka- ja takakentän sisäänkäynti on hallin takaosassa, tulosuunnasta katsottuna hallin taustaseinällä. Hallin vesipiste ja wc-tilat löytyvät ratakentän sisäänkäynnin vierestä.

Valmistautuminen harjoitusvuoroon

Saavu paikalle siten, että ehditte valmistautua harjoitukseen kiireettömästi. Ennen harjoitusta on hyvä käydä lenkillä valmistautumassa harjoitukseen ja lämmittelemässä. Samalla koira saa tehdä tarpeensa rauhassa.

Valmistautuminen ulkoilemalla on hyvä suorittaa oli kyseessä minkä tyyppinen koulutus tai valmennus tahansa. Yhteinen valmistautumisen tarkoituksena on valmistaa sekä ohjaaja että koira tulevaan harjoitukseen. Jos kyseessä on juoksua ja muita nopeita liikkeitä sisältävä harjoitus on myös ohjaajan syytä lämmitellä ja venytellä suoritusta varten.

Valmistautumisen peruasioita ovat reipas liikkuminen, jonka aikana voitte tehdä erilaisia leikinomaisia harjoituksia. Viretilaa voi myös muokata erilaisilla tutuilla harjoitteilla. Valmistauduttaessa vaikkapa rataharjoitteluun on syytä tehdä sykettä ja elimistön lämpötilaa nostavia tulevan harjoituksen mukaisia valmistavia harjoituksia.

Koska hallissa harjoittelee kerralla useita koirakoita, siirry sisälle halliin vasta vähän ennen harjoitusvuoroasi. Valmistaudu aloittamaan tunnit tarkasti ajallaan, että harjoitusaika pystytään käyttämään mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi.

Harjoituksen alussa valmentaja ohjeistaa kuinka toimintaan. Jos harjoittelu suoritetaan koirakko kerrallaan, niin oman vuoron odotusta varten on hyvä varata mukaan koiralle tuttu makuualusta tai häkki, jossa se voi rauhoittua.

Valmennusryhmissä vuoro alkaa tyypillisesti yhteisellä tutustumisella rataan ja harjoitteisiin. Tänä aikana koirat odottavat häkissä odotustilassa tai sitten voit viedä koiran autoon odottamaan. Valmennusryhmissä ja sellaisilla kursseilla, joilla harjoittelu tapahtuu koirakoittain, voit odotusaikana oppia muiden toiminnasta ja valmentajan muille antamista ohjeista seuraamalla harjoittelua aktiivisesti.

Harjoituksen päätyttyä on hyvä käydä lyhyellä palautuslenkillä. Harjoittelu ja uuden opettelu on koiralle aina intensiivinen ja rasittava tapahtuma. Jos kyseessä on ollut fyysisesti raskas harjoitus auttaa lenkki harjoituksesssa nousseen lämpötilan laskemisessa ja kuona-aineiden poistumisessa. Jäähdyttelyn jälkeen koiran voi antaa levätä rauhallisessa paikassa. Myöhemmin voidaan tehdä pidempi kävelylenkki. Muista juottaa koira harjoituksen jälkeen.

Tervetuloa kokemaan onnistumisen elämyksiä yhdessä koirasi kanssa!

 
Website Security Test