Virallinen agilityharjoitus 13/2016 - NAS-kisatreenit, omien koirien kuulumisia ja Inka Juntheikin esittely

Siirtyminen kohti kilpailullisempia harjoituksia jatkuu. Koiran radanlukutaidolla on valtavasti merkitystä, samoin kuin ohjaajien kyvyllä nähdä rata koiran silmin. Tarkemmat vinkit radan suorittamiseen tuttuun tapaan blogin loppuosassa. Vinkit kannattaa lukea tarkasti loppuun asti, sillä sinne on piilotettu muutamia arvokkaita knoppeja!Tekniikkakentän ja teemakurssien harjoitteet valmentajamme julkaisevat viikon kuluessa Facebook-heimossamme.NAS-kisatreenit 26.3.2016

Tämän kerran kilpailutreeni järjestettiin kahdessa ryhmässä. Teemu oli suunnitellut treenien radat, ja apuna järjestelyissä toimivat Satu Sinisalo, Liisa Summanen, Marjo Viljamaa, Niinu Linna ja Merja Ihonen. Suurkiitos kaikille avustajille ja tietenkin myös osallistujille reippaudesta ja aktiivisuudesta estekorkeuksien muuttamisessa.

Vihdoin taas toivoa täynnä NAS kilpailutreenien jälkeen, ehkä me joskus päästään ykkösistä pois ja kontaktit kuntoon! Kiitos mahtavista treeneistä ?.

Kiitos Teemu myös minun ja <<koirani>> puolesta. Saatin juuri sitä mitä lähettiin hakemaan, eli häiriötreenit. Hyvin paranteli <<koira>> loppua kohden ja teki lopuksi nollan vaikkakin toisen radan loppu oli pikkaisen haastava ?. Onko kisatreenejä tulossa lisää?

Kiitos tän(kin) päivän huipuista treeneistä! Parasta on, et joka treenin jälkeen on ollu ihan voittajafiilis ?! Positiivinen vahvistaminen toimii siis aika hyvin myös meille ihmisille :-P! Kiitos koutseille, ja kiitos myös treeniseuralle ?!

Kiitos Teemu Linna eilisistä kisa harkoista ja meidän "ripittämisestä" ?. Valkeni paljon asioita tällaiselle suht aloittelijalle. Niin kuin kuvasta näkee aloitettiin <<koirani>> kanssa saman tien pysäytys harjoittelu. Tähän saakka kun ollaan vaan puuhasteltu omaksi iloksi "vähän sinne päin" ?. Kiitos myös sille ystävälliselle henkilölle, joka lainasi namuja meille. Jäi velat maksamatta ?.

Kiitos Teemu meiltäkin! Haastetta oli radalla sopivasti, muttei kuitenkaan liikaa. Jos vielä ne omat turhat säheltämiset saisi pois  Mutta pääpaino meillä oli kontaktitreeneissä, ja sitä myös saatiin ?

Mekin haluamme <<koirani>> kanssa kiittää Teemua, saatiin kädestä pitäen ohjeita keppitreeneihin. Nyt on hyvä miettiä uudestaan miksi treenataan eli täytyy unohtaa suorittamispaineet ja ottaa ilo irti tekemistä kivaahan tämän pitää olla....rytmityksen jatkokurssia odotellessa!
Kilpailutreenien saama palaute on imartelevaa. Ja paras kiitos on osallistujilta tulevat toiveet treenien järjestämisestä uudestaankin. Niinpä seuraavat NAS-kilpailutreenit järjestetään lauantaina 28.5. 10.30-19.30. Paikkoja on vain rajallinen määrä. Koska kesän arvokilpailukauden kolkuttelee jo ovella, täyttyvät nämä paikat varmasti pikavauhtia.


Omien koirien kuulumisia

Harald on ollut treeni- ja kisatauolla syyskuun alusta asti. Sen viime vuonna kilpailuissa saama vamma, joka aiheutui huonolaatuisesta liukkaasta putkesta, on ollut valitettavan hidas paranemaan. Mutta nyt olemme varsin toiveikkaita. Ensimmäinen 5 esteen mittainen treenipätkä matalilla rimoilla oli lupauksia antava, mutta näissä asioissa on edettävä hiljalleen ja mieluummin liian hitaasti kuin koiran terveyttä uhaten. Iloista oli, että treenatut asiat eivät olleet unohtuneet, vaan Herra H pystyi suorittamaan NAS-kisaharjoituksissa pohdintaa herättänyt radan alkukuvio eri vaihtoehdoilla läpi vaivattomasti. Olipa kyllä kerrassaan kiva kirmailla Hataatti-Pataatin kanssa!

Harald nautiskelee treenin jälkeen

Reiska on ollut pienellä tauolla, kun sen silmään oli mennyt kasvin vihne. Harmittavasti sen okaat olivat saaneet sen tarttumaan kiinni sarveiskalvoon niin, että se piti poistaa kirurgisesti. Onneksi toipuminen on ollut nopeaa.Leikkausta seurasi kaulurin pito varoaikana ja runsaasti epämukavuutta liikkumiseen niin sisällä kuin ulkonakin. Nyt silmä on jo täysin parantunut, mutta haluamme varmistaa osteopaatilta ettei koiran yleiskunto ole kärsinyt, tai kaulurin pito olisi aiheuttanut jumeja tai muita virheasentoja.

Niinu kisasi lauantaina ja maanantaina HAU:n kisoissa Throilla, Spiikulla ja Pulmulla. Lauantain tuloksena oli muutama nolla ja paljon hyviä pätkiä. Kerran pääsi Pulmu-neiti myös podiumille, sijoituksena 2. Maanantaina oli vielä toiset kisat Purinalla, ja siellä käytiin toteuttamassa treenisuunnitelman mukaista ohjelmaa kohti kesän isoja kilpailuja.

Ingridin ja Raunin kanssa on treenailtu estefokusta, radanlukua ja rytmitykseen reagoimista. Molemmat niistä on pentuna opetettu oppimaan ja tarjoamaan erilaista tekemistä. Kun nopeasti oppivaan koiraan ja oikein ajoitettavaan palkkaamiseen yhdistetään laadukas harjoittelu, tapahtuu kehitys nopeasti. Molemmat pennelit ovat kyllä niin kovin nopeasti oppivaisia, että meidän on oltava huolellisia ettei niitä rasiteta harjoitteilla, jota niiden keho ei vielä turvallisesti pysty hallitsemaan. Molemmat vaikuttavat oikein kivoilta harrastuskavereilta, joten päivittelemme ajoittain niiden videoita ja kuulumisia blogissamme.

Pirun ja Rhettin arkeen kuuluu myös hyvää. Molemmat ovat erittäin hyväkuntoisia ja nauttivat ansaittuja eläkepäiviään terveinä ja elinvoimaisina. Myöskään niiden aktivointia ei ole unohdettu. Heidän kanssaan tehdään aivoaktivointia, opettaan temppuja ja lenkkeillään aktiivisesti. Eläkeläiset ovat vähän saaneet myös kotona etuoikeuksia ja ekstrahemmottelua :).

Niinu elää niin kuin opettaa: Hyvästä peruskunnosta, säännöllisestä huollosta ja aina perusteellisesti tehdyistä alku- ja loppuverryttelyistä on varmuudella ollut runsaasti etua Rhettin ja Pirun harrastusuran aikana. Tietenkään ei voi väheksyä Riitta ja Pekka Korrin tekemää hyvää kasvatustyötä. Eikä myöskään koiriemma ravintoa: Acanan Grasslands ja Nutrolin®-tuotteet ovat olleet aktiivisen harrastusuran tukena aivan nuoruudesta asti.Koulutuskalenterin ulkoasu uudistui

Moni viime viikolla kotisivuillamme käynyt huomasi varmasti, että olemme kehittäneet kurssien ilmoittautumista. Uusimme samalla kurssikalenterimme uudennäköiseksi. Jatkossa näet otsikosta suoraan kurssin alkamispäivän ja kellonajan. Lisäksi kalenterista löytyvät kurssin kuvaus, valmennuksen sijainti ja muut valmennukseen liittyvät käytännön järjestelyt kätevästi yhdeltä sivulta. Www-sivustolla on oikeassa laidassa listaus tulevista kursseista, ja kaikki kurssit on koottu kattavasti yhdelle sivulle: www.niinuagilitysport.com/palvelut.

kuva_kurssikalenteri_uudistui


 Ilmoittautumisjärjestelmää kehitettiin - mukana mahdollisuus maksaa turvallisesti verkkopankissasi

Käytössämme on tätä nykyä järjestelmä, jonka kautta ilmoittautumisen voi maksaa suoraan ilmoittautumisen yhteydessä turvallisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. Maksutavaksi voi valita myös laskutuksen, jolloin lasku tulee tuttuun tapaan sähköpostitse. Järjestelmä käyttää suomalaista Checkout.fi-maksuohjelmaa, ja sen tietoturvan takaa vahva SSL-salaustekniikka, joka on sama, mitä suomalaiset verkkopankitkin käyttävät.

Maksu onnistuu myös liikuntaseteleillä

Mikäli haluat käyttää liikuntaseteleitä tai vastaavaa mobiilimaksua tai verkkosaldoa, valitaan maksutavaksi lasku. Smartumin ja ePassin mobiilimaksussa sekä verkkosaldossa toimipaikan nimi on Niinu Agility Sport. Tarkempaa tietoa näistä maksutavoista saat omalta kouluttajaltasi tai asiakaspalvelustamme.
liikuntasetelit


Uusi valmentaja NAS-valmentajatiimiin: Inka Juntheikki!

Moni onkin jo koulutuskalenterista huomannut, että Niinu Agility Sportin valmentajien tiimiin on liittynyt uusi valmentaja, Inka Juntheikki. Olemme tunteneet Inkan jo toistakymmentä vuotta, ja tiedämme hänen taidot ja kyvyt koirien kouluttajana. Hän on nyt tekemässä uran vaihtoa akateemisesta maailmasta ammattivalmentajaksi, josta kuultuamme pyysimme häntä heti mukaan NAS-valmentajien tiimiin.

Inka on esitellyt ajattelumaailmaansa kirjoittamalla hienon blogikirjoitusten sarjan treenaamisen onnistumisen avaimista ja flow-tilasta. Hänen tiedot ja osaaminen tukevat erinomaisesti arvojamme ja täydentävät mukavasti koulutustarjontaamme. Inkan analyyttinen, positiivinen ja rauhallinen valmennustyyli on varmasti monien mieleen. Hän pedagogisesti taitava ja pystyy ohjaamaan kunkin harjoittelua johdonmukaisesti kohti päämäärää.

Tervetuloa siis mukaan NAS-valmentajien tiimiin, Inka!Valmentajablogissa puhutaan miten välttää virheitä ja epäonnistumisia treeneissä

Uusimmassa artikkelissa Inka käsittelee ohjaajan oikeanlaista reagoimista, jos treenaamisessa eteen tulee virhe. Miten sinä toimit virheen sattuessa? Palkkaatko varmuuden vuoksi, vaikkapa väärin tekemisestä tai ehkäpä omasta virheestä anteeksi pyytäen?

Artikkelisarjan aiemmat osat, joissa puhutaan treenikuplasta ja puhtaista palkkioketjuista ja harjoittelun sujuvuudesta toimivat taustatiedoksi tälle trilogian päättävälle osalle. Viimeisessä osassa aiempien osien opettamista viedään kohti käytännön toimintaa hyvälaatuisessa harjoittelussa. Valmistautuminen, keskittyminen, oikeanlaiset reaktiot ja tietenkin harjoittelun huolellinen suunnittelu vaikuttavat oppimiseen ja kehittymisen nopeuteen.

Jos et uusinta artikkelia ole vielä lukenut, voit lukea sen tästä linkistä.

Kirjoittaja Inka Juntheikki

IMG_6727Inka Juntheikki on harrastanut agilitya vuodesta 2002, ja kouluttajakokemusta on kertynyt useammalta vuodelta. Akateemisen tutkijan työssä opittu tarkkuus johdatti Inkan modernin eläinkoulutuksen pariin. Inka käyttää koulutuksessa selkeitä rakenteita ja positiivisen vahvistamisen tekniikoita, koska se tekee oppimisesta tehokasta. Tehokkuus tuo vapauden pitää hauskaa ja olla luova treeneissä. Tärkeintä on ilo yhdessä onnistumisesta.

Inkan intohimona on halu lisätä ihmisten ymmärrystä eläinten oppimisesta ja käyttäytymisestä. Tämän takia hän on opiskellut käyttäytymisanalyysiä ja tarkoituksena on opiskella sitä laajemmin.Viikon virallinen agilityharjoitus: Perusohjauksessakin voi olla haastetta

Jos haluat tulostaa radan, kannattaa se printata PDF-muodossa.

Kilpailevien rata


Viikon vinkit ja knopit:


Möllien rata

Jos haluat tulostaa radan, kannattaa se printata PDF-muodossa.


Näillä miettein uuteen viikkoon! Positiivista mieltä ja sylintäydeltä onnistuneita treenejä!

Teemu ja Niinu & NAS valmentajatNiinu Agility Sport sosiaalisessa mediassa

Jos et ole vielä kuulu Facebook-heimoomme, niin mikset liittyisi iloisen mielen ryhmäämme saman tien? Liittyminen on ilmaista, vapaaehtoista, eikä sido sinua mihinkään!

Niinu Agility Sport on Facebook-sivun lisäksi myös Instagramissa tunnuksella @niinuofficial ja Twitterissä ja tunnuksella @NiinuAgility. Seuraa meitä, niin kuulet uusimmat uutiset ensimmäisenä!

nutrolin_acana_orijenJokainen koira ansaitsee parasta. #nutrolin #acana #orijen
Viikon agilityharjoitus 22/2024

Tällä viikolla palaamme hieman perusteisiin, sillä kuviot ovat mukavan leppoisia. S-linjan takaakiertoja, innejä ja kokoamista, siinä muutama tärkeä asia treenattavaksi. Ja tämän viikon teemana on myös mestarillinen harjoittelu! Treeni-iloa!

Vuh vuh! Tykkäämme kekseistä!

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä (eng. cookies) parantaakseen sivujen toimintaa sekä kerätäkseen kävijätilastoja. Osa verkkopalvelun toiminnoista ei ole käytössä, mikäli et salli evästeiden laatamista.

Vuh vuh! Tykkäämme kekseistä!

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä (eng. cookies) parantaakseen sivujen toimintaa sekä kerätäkseen kävijätilastoja. Osa verkkopalvelun toiminnoista ei ole käytössä, mikäli et salli evästeiden laatamista.

Evästeasetukset tallennettu