Virallinen agilityharjoitus 21/2016 - Avointen maailmanmestaruuskisojen mitalisade, NAS Team tulee taas, Janakkalan kisat, KSSK:n TehoTeam, sekä viikkoharjoituksen knopit ja vinkit


Tekniikkakentän ja teemakurssien harjoitteet valmentajamme julkaisevat viikon kuluessa Facebook-heimossamme.Vuoden ensimmäiset arvokisat toivat mitalisateen Suomeen - WAO 2016 Englannissa

WAO_Logo_FNLflagsWorld Agility Open Championships kilpailtiin Englannissa Buckinghamissa 13.-15.5.2015 Suomesta matkaan lähti lopulta 13 koiran joukkue. Joukkueessa olivat mukana NAS:n päävalmentajat Niinu ja Teemu bordercollieidemme Thor (Tending Gale, 650) ja Rei (Saunajaakon I am the Walrus, 650) sekä lainakoiramme Pulmu (Tending Quickfire, 525) kanssa.

Suomen mitalitilin avasivat upeasti NAS-valmennettavat Vera Räsänen ja parson Milli. Ensikertalaiset voittivat kerrassaan upeasti Games-kilpailun pronssia 400-luokassa (alle 41 cm koirat). Hienon lisämausteen Veran ja Millin suoritukseen antaa se, että he kilpailivat ensimmäistä kertaa tässä Suomessa hieman tuntemattomammassa kilpailumuodossa. Games on yleisöystävällisyydessään aivan huippuluokkaa, ja katsomon katto suorastaan lensi ilmaan finalistien tehdessä mitä upeampia suorituksia yksi toisensa perään. Suomen lippua pitivät korkealla myös 300-luokan (alle 32 cm korkeat koirat) edustajat, joista Laura Ölander ja käävil Yaya sijoittuivat upeasti 12. ja Maiju Kohonen ja borter Sara sijoittuen 14.:ksi.

Sunnuntaina oli muiden finaalien päivä. Toisen mitalin voittivat Niinu ja borcol Pulmu, jotka voittivat agilityn viisiottelun (pentathlon) hopeaa 500-luokassa (alle 50 cm koirat). Niinu oli Pulmun kanssa hyppyradan jälkeen biathlonissa myös huippuasemissa - johdossa. Biathlon koostuu hyppyradan lisäksi agilityradasta. Valitettavasti biathlonin finaalissa pujotteluvirhe kostautui, ja mitalisauma valui Addington Manorin maneesin hiekkaan.


Vasemmalta Laura Ölander & Yaya (pronssia biathlon 300), Niina-Liina Linna & Pulmu (hopeaa pentathlon 525) ja Vera Räsänen & Milli (pronssia games 400).
Kuva: Toni Koutu

Kolmannen mitalin Suomeen voittivat Laura Ölander ja käävil Yaya. He tekivät finaalissa nopean ja virheettömän radan, se riitti upeasti pronssiin. Hekin olivat ensimmäisellä edustusmatkallaan! Finaalissa onnistuivat myös Lauran toinen koira Sasha, käävil sekin, ja Maiju ja Sara. Loppusijoitukset olivat 10. ja 17.

WAO on ollut vuotuinen perinne jo vuodesta 2011. Vuosien aikana Suomeen on tullut kahdeksan maailmanmestaruusmitalia. Voit lukea lisää tietoa avoimista maailmanmestaruuskilpailuista WAO Team Finlandin Facebook-sivulta tai kilpailunjärjestäjän kotisivuilla www.worldagilityopen.com. Vuonna 2017 WAO järjestetään jälleen Hollannin Ermelossa 19.-21.5.2017. Mikäli olet kiinnostunut WAO-osallistumisesta, ota yhteyttä joukkueen johtoon [email protected].


WAO Team Finland (ylärivi: Taina Rantanen & Rosa, Niina-Liina Linna & Pulmu & Thor, Teemu Linna & Rei, Hannamari Nieminen & Qra, ylärivi: Toni Koutu & Pava, Ulla Viholainen & Tami, Merja Ihonen & Sissi, Linda Loikkanen & Taimi (varakoira), Maiju Kohonen & Sara, Laura Ölander & Yaya & Sasha and Vera Räsänen & Milli).
Kuva: Toni Koutu

Suomen joukkueen tukena toimivat Rukka, Rukka Pets ja Icepeak. Niinun ja Teemun harrastustoimintaa tukevat Orijen, Acana, Nutrolin ja Lymed.

P.S. Onnittelut myös FMBB-kilpailuissa - belgianpaimenkoirien mm-rotumestaruuksissa - menestyneelle Suomen joukkueelle rodun joukkumaailmanmestaruudesta!Tulossa: NAS-kisatreenit 28.5.2016

Tämän kauden viimeiset NAS-kisatreenit järjestetään ensi lauantaina 28.5. Radat suunnittelevat Agilityliiton liittokouluttajat Niina-Liina Linna (yli kymmenkertainen WAO-maailmanmestaruus-, Euroopanmestaruus-, Suomenmestaruusmitalisti ja -mestari) yhdessä Teemun kanssa (useita SM-mitaleja ja EO- ja WAO-MM-kisaedustuksia).

Kisatreenit ovat erinomainen treenipaikka yhtä lailla kisauraansa aloitteleville kuin huipulle tähtäävillekin. Treeneissä kukin voi tehdä oman tarpeidensa mukaisen kisasuunnitelman, ja tarvittaessa saat käyttöösi apua kilpailusuorituksiasi varten yli 15-vuoden agilityn kisakokemuksen lajiammattilaisilta.

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Alla edelliskertojen osallistujien kommentteja:

Vihdoin taas toivoa täynnä NAS kilpailutreenien jälkeen, ehkä me joskus päästään ykkösistä pois ja kontaktit kuntoon! Kiitos mahtavista treeneistä ?.

Kiitos Teemu myös minun ja <<koirani>> puolesta. Saatin juuri sitä mitä lähettiin hakemaan, eli häiriötreenit. Hyvin paranteli <<koira>> loppua kohden ja teki lopuksi nollan vaikkakin toisen radan loppu oli pikkaisen haastava ?. Onko kisatreenejä tulossa lisää?

Kiitos tän(kin) päivän huipuista treeneistä! Parasta on, et joka treenin jälkeen on ollu ihan voittajafiilis ?! Positiivinen vahvistaminen toimii siis aika hyvin myös meille ihmisille :-P! Kiitos koutseille, ja kiitos myös treeniseuralle ?!

Kiitos Teemu Linna eilisistä kisa harkoista ja meidän "ripittämisestä" ?. Valkeni paljon asioita tällaiselle suht aloittelijalle. Niin kuin kuvasta näkee aloitettiin <<koirani>> kanssa saman tien pysäytys harjoittelu. Tähän saakka kun ollaan vaan puuhasteltu omaksi iloksi "vähän sinne päin" ?. Kiitos myös sille ystävälliselle henkilölle, joka lainasi namuja meille. Jäi velat maksamatta ?.

Kiitos Teemu meiltäkin! Haastetta oli radalla sopivasti, muttei kuitenkaan liikaa. Jos vielä ne omat turhat säheltämiset saisi pois  Mutta pääpaino meillä oli kontaktitreeneissä, ja sitä myös saatiin ?

Mekin haluamme <<koirani>> kanssa kiittää Teemua, saatiin kädestä pitäen ohjeita keppitreeneihin. Nyt on hyvä miettiä uudestaan miksi treenataan eli täytyy unohtaa suorittamispaineet ja ottaa ilo irti tekemistä kivaahan tämän pitää olla....rytmityksen jatkokurssia odotellessa!


Kilpailutreenien saama palaute on ollut imartelevaa. Ja paras kiitos on osallistujilta tulevat toiveet treenien järjestämisestä uudestaankin. Niinpä seuraavat NAS-kilpailutreenit järjestetään lauantaina 28.5. 10.30-19.30. Kesän arvokilpailukauden kolkuttelee jo ovella, joten varmista paikkasi herkistelytreeneihin heti!NAS Team tulee myös ensi kaudella

Niinu Agility Sportilla on vahvat näytöt jo useiden onnistuneiden valmennusryhmien järjestämisestä. Valmennusvuosien tulokset voi tiivistää yhteen sanaan: mykistävä. Satsauksemme järjestelmälliseen perusasioiden sisäänajamiseen, harjoituskausien jaksottamiseen ja tietenkin huippuvalmentajiin vahvistavat uskoamme tekemiseen. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan seuraavaa kautta. Tulemme jatkossakin satsaamaan määrän sijasta laatuun ja kotimaiseen huippuosaamiseen.
Paikkoja tulee olemaan ensi kaudellekin rajoitetusti. Mukaan mahtuu vain 24 osallistujaa. Jos haluat varmistaa pääsysi mukaan, niin ilmoittaudu valmennukseen heti! Kaudella 2016-2017 panostetaan alkuvaiheessa yksilöllisten tarpeiden mukaisesti perusteiden vahvistamiseen, esteosaamiseen ja yhteistyöhön. Hiljalleen painopiste siirretään uusien taitojen opettamiseen, josta siirrytään opittujen taitojen siirtämiseen kilpailusuorituksiin.


Agilityliiton TopTeam-valmennusryhmä luottaa Niinu Agility Sportin osaamiseen

NAS-valmentaja Tiia Söderholm tuo Niinu Agility Sportin ainutlaatuista osaamista TopTeamin valmennuskokoonpanoon. Tiian vastuualueena on ohjaajien fysiikkatreenaus.

TopTeam on Agilityliiton valtakunnallinen valmennusryhmä, joka kokoontuu 4 kertaa vuodessa, paikkakunnat ovat Tampere, Vaasa, Tornio ja Vantaa.

Tiia_valmennusryhma_fysiikka_1
NAS Team-valmentaja Tiia Söderholm vie NAS:n erikoisvalmennusosaamista Agilityliiton käyttöön.Niinu Janakkalan Kennelkerhon kisoissa lauantaina 22.5.

Niinu jatkoi hyviä otteitaan Janakkalan Koirakerhon järjestämissä kilpailuissa lauantaina. Tällä kertaa koiristamme starttiviivalla oli vain nuori borcol Thor, joka voitti upeasti hyppyradan kovassa seurassa. Muilla radoilla radoilla tuli harmittavia pikkuvirheitä, ja tuloksina oli kaksi viitostulosta.


KSSK TehoTeam - leiri 4

NAS-valmennuskeskuksessa kävi tänä viikonloppuna vilske, kun Kouvolan Seudun Kennelkerhon valmennusryhmä saapui toiselle ekskursiomatkalleen Kirkkonummelle. Lauantai alkoi Teemun luennoidessa harjoittelupäiväkirjan ja treenaamisen suunnitelmallisuuden merkityksestä, harjoittelun tavoitteiden asettamisesta ja määrätietoisen harjoittelun asenteen - ja motivaation - säilyttämisestä. Sen perään Leena Inkilä piti teoriaosuuden kontaktiesteiden opettamisesta ja osaamisen ylläpitämisestä.

Teorian jälkeen vuorossa olivat käytännön harjoitukset. Leenan klinikalla ohjaajat saivat valita tärkeäksi kokemiensa esteiden tai osaamisen opettamiseen liittyvää henkilökohtaista valmennusta ja Teemu piti agilitytreenin, jonka aiheena olivat perusohjauksen tekniikat.

Sunnuntai lähti käyntiin Tiia Söderholmin luennolla ohjaajan lämmittelystä. Rattoisasti kuluneen tunnin jälkeen vuorossa oli Tiian lajinomainen fysiikkaharjoitus, jossa osallistujat pääsivät sekä ohjaamaan että toimimaan "koirina" parin toimiessa ohjaajana. Radan opetteleminen ja muistaminen osoittautui kinkkiseksi, mutta radalla näkyi läjäpäin hymyileviä kasvoja ja innosta puhkuvia ohjaajia. Inka Juntheikki järjesti ohjaajille toiveiden mukaisesti vireenhallintaan, lähtöihin tai juoksukontakteihin painottuneen klinikan.

Sunnuntain agilityosuudessa Teemu paikkasi kuumesairasta Niinua. Teemun ratatreenissä tehtiin ensin kisatreeniä, jota seurasi ehjän kokonaisuuden tavoitteluun tähdännyt treeniosio. Sen perään harjoiteltiin ohjaajille erilaisia vaihtoehtoja, kerrattiin kisasuorituksessa kinkkiseksi osoittautuneita paikkoja tai vahvistettiin radan tekemisen osaamista.

Tehotiimin osallistujat ovat todella motivoituneita, sitoutuneita ja ahkeria harjoittelemaan. Kuluneen neljän kuukauden aikana saavutettu kehitys, ohjaajien asenne ja määrätietoisuus ja tietenkin valmennukselle suunniteltu nousujohtoinen rakenne lupaavat erittäin hyviä tuloksia myös tämän valmennusryhmän tulevaisuudelle!nutrolin_acana_orijenJokainen koira ansaitsee parasta. #nutrolin #acana #orijenViikon virallinen agilityharjoitus: Kisaamisen treenaamista jatketaan

Tämän viikon rata on Teemu Linna käsialaa.

Jos haluat tulostaa radan, kannattaa se printata PDF-muodossa.

Kilpailevien rata


Viikon vinkit ja knopit:Möllien rata

Jos haluat tulostaa radan, kannattaa se printata PDF-muodossa


Tällaisilla pohdinnoilla uuteen viikkoon! Positiivista mieltä ja keväisiä fiiliksiä treeneihin!

Niinu ja Teemu & NAS valmentajatNiinu Agility Sport sosiaalisessa mediassa

Jos et ole vielä kuulu Facebook-heimoomme, niin mikset liittyisi iloisen mielen ryhmäämme saman tien? Liittyminen on ilmaista, vapaaehtoista, eikä sido sinua mihinkään!

Niinu Agility Sport on Facebook-sivun lisäksi myös Instagramissa tunnuksella @niinuofficial ja Twitterissä ja tunnuksella @NiinuAgility. Seuraa meitä, niin kuulet uusimmat uutiset ensimmäisenä!Viikon agilityharjoitus 22/2024

Tällä viikolla palaamme hieman perusteisiin, sillä kuviot ovat mukavan leppoisia. S-linjan takaakiertoja, innejä ja kokoamista, siinä muutama tärkeä asia treenattavaksi. Ja tämän viikon teemana on myös mestarillinen harjoittelu! Treeni-iloa!

Vuh vuh! Tykkäämme kekseistä!

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä (eng. cookies) parantaakseen sivujen toimintaa sekä kerätäkseen kävijätilastoja. Osa verkkopalvelun toiminnoista ei ole käytössä, mikäli et salli evästeiden laatamista.

Vuh vuh! Tykkäämme kekseistä!

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä (eng. cookies) parantaakseen sivujen toimintaa sekä kerätäkseen kävijätilastoja. Osa verkkopalvelun toiminnoista ei ole käytössä, mikäli et salli evästeiden laatamista.

Evästeasetukset tallennettu